Gebouwen ontwerpen waarin de duurzame installatie onderdeel is van het ontwerp

Met opdrachtgever en architect kunnen we samen een helder Programma van Eisen op stellen op het vlak van duurzaamheid en gedrag. Door dit vooraf mee te kunnen nemen in het basis ontwerp ontstaat vaak een veel geïntegreerde woning en installatie ontwerp. Positionering van ramen, gevelvlakken maar ook technische installaties kunnen hierdoor beter ingepast worden. Hierdoor ontstaan woningen die niet alleen mooier, maar ook gezonder en energiezuiniger zijn. Bovendien past de installatie ook beter bij gedrag en wensen van de bewoners.

Duurzame menukaart
Bron: SteenVlinder

Duurzaam bouwen met veel groen en daglicht

transformatie_portiekflats
Foto: Transore.nl

Zoekt je oplossingen met zeer grote glasoppervlakten, wintertuinen of atria. Gebouwen waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van daglicht, warmte, koude en hergebruik van deze elementen. Betrek ons dan bij het ontwerpproces. Alexander van de Beek is mede auteur van het boek Bouwen met Groen en Glas en naast ervaringsdeskundige op dit gebied heeft hij ook een uitgebreid netwerk van partners (Transore consortium) die veel van deze gebouwen hebben gerealiseerd en ontworpen. www.transore.nl

Meer weten? Maak hier een afspraak voor een gratis kennismaking gesprek en ontvang zijn boek.

.

.

Nieuwe innovatieve technieken integreren in de gebouwschil

Floriade Rijkspaviljoen
Rijkspaviljoen Floriade Venlo: met actieve en transparante SmartSkin facade gevels

Wil je nieuwe innovatieve gebouw installatie systemen integreren in jouw gebouw? Maak dan een telefonische afspraak om te verkennen wat wij voor uw kunnen betekenen. Naast ervaringen met WKO, Solar boiler, nieuwe LTV verwarmingsystemen en warmtepompen hebben we veel ervaring en onderzoek gedaan naar actieve gevel systemen die niet alleen warmte maar vooral ook koude kunnen oogsten. Met name het beter in balans brengen van WKO systemen en oogsten en opslaan van energie staat nu nog in de kinderschoenen maar biedt enorme potentie en voordelen bij juiste toepassing. Nieuwe actieve gevel-systemen kunnen hier sterk aan bijdragen. We hebben al vanaf 2012 ervaringen opgedaan met het toepassen van transparante SmartSkin SmartSkin gevels.

Bekijk onze lijst met opdrachtgevers

Meer weten? Maak hier een afspraak voor een gratis kennismaking gesprek en ontvang een boek.